Razvoj prototipov

Naročnikom nudimo celoten servis od načrtovanja izdelka do prototipov in orodij za proizvodnjo. V razvoj se vključimo v katerikoli fazi.

Naročnik

Razvoj prototipa prilagodimo naročniku in njegovi ideji. Bodisi je ideja šele na papirju ali pa že oblikovana v model, naročnika s strokovnim svetovanjem približamo k proizvodnji končnega izdelka.

Zasnova, načrtovanje, oblikovanje

V primeru, da je naročnikova poslovna ideja še tehnično nedodelana, z zunanjimi izvajalci oblikujemo, načrtujemo in modeliramo toliko časa, da je model optimalen presek želja, možnosti tehnične izvedbe in finančnih okvirov.

Razvoj pramodela (cad/cam)

Na podlagi 3D delavniške risbe za računalniško vodene stroje (stereolitografija, CNC rezkanje, struženje) naredimo prvi kos — pramodel.

Izdelava kalupa

Iz pramodela naredimo silikonsko ali epoksidno orodje - kalup, primerno za izdelavo malih serij.

Izdelava prototipa

Iz kalupa naredimo prototip, na katerem odpravimo vse pomanjkljivosti in dodelamo podrobnosti, ki so pomembne za proizvodnjo.

Izdelava orodij

Glede na vrsto proizvodnje na podlagi prototipa naredimo orodje za maloserijsko ali za velikoserijsko proizvodnjo. Velikoserijska proizvodnja zahteva močna in vzdržljiva kovinska orodja, ki jih naredimo pri podizvajalcih.

Orodja za maloserijsko proizvodnjo izdelamo iz plastičnih mas. Prednosti teh orodij je, da jih lahko relativno hitro in cenovno ugodno spreminjamo in dopolnjujemo.

Vse izdelke odlivamo v epoksidnih ali silikonskih kalupih.

Največja velikost kalupa za vakuumsko litje: 500 x 300 x 400 mm. Največja teža izdelka: 500g.

Največja velikost kalupa za nizkotlačno vlivanje: 50kg. Največja teža izdelka: 2,5 kg.

Maloserijska proizvodnja

Izdelke v malih serijah iz termosetnih smol izdelujemo sami s sledečimi tehnologijami:

> Maloserijska proizvodnja

 

Glej tudi

> Seznam referenčnih izdelkov