Maloserijska proizvodnja

Tehnologija v delavnici je primerna za izdelavo končnih izdelkov v serijah od nekaj deset do nekaj tisoč kosov. Cenena izdelava kalupa in tehnologija omogočata sprotne predelave s čimer sledimo razvoju vašega izdelka.

Tehnologija

Za maloserijsko proizvodnjo uporabljamo tehnologijo nizkotlačnega litja — RIM (angl.: Reaction Injection Moulding). Nizkotlačno litje tekočih termosetnih mas je postopek polnenja kalupov z mešalno dozirnimi stroji.

Širok spekter poliuretanskih materialov omogoča hitro proizvodnjo malih serij izdelkov. Ob primerni izbiri materiala dosežemo do 10 ciklov na dan z enim kalupom. Dolžino cikla določa predvsem zahtevnost izdelka:

V delavnici uporabljamo dva stroja s hitrostjo polnenja do 2 kg/min (pri mešalnem razmerju 100:100).

Materiali

Izdelke lahko naredimo iz širokega spektra epoksidnih in poliuretanskih smol. Posebej smo specializirani za vso paletno termosetnih materialov treh osnovnih skupin:

Ti materiali omogočajo izdelavo:

Glede na zahteve po lastnostih izdelka izberemo cenovno in tehnološko najprimernejši material. Lastnosti po želji oz. potrebi preverimo pri institucijah za meroslovje.

Več informacij o materialih najdete na spletnih straneh naših dobaviteljev:

Kalupi

Pri izdelavi serij do nekaj sto izdelkov uporabljamo trde epoksidne ali poliuretanske kalupe, ki omogočajo mersko ponovljivost izdelkov in visoko kvaliteto površine izdelka.

Pri večji proizvodnji (od nekaj sto do nekaj tisoč izdelkov) uporabljamo aluminijaste kalupe.

Rok izdelave

Rok izdelave po dogovoru z naročnikom.

Dodelava

V dogovoru s kupcem izdelane kose dobavimo kot polizdelek, lahko pa jih v celoti dodelamo in opremimo: lakiranje, sestavljanje, lepljenje, pakiranje, ...

 

Glej tudi

> Primer razvoja izdelka

> Seznam referenčnih izdelkov